AGB-code

Aanvragen AGB-code PGB

Zorgaanbieders die alleen zorg bieden ten behoeve van PGB-houders, moeten hiervoor een aparte AGB-code aanvragen.

Bent u binnen PGB werkzaam als wijkverpleegkundige en bent u NIET ingeschreven bij KvK als ZZP-er?

Indien u als zorgaanbieders voldoet aan de kwalificatie voor verpleegkundige niveau 4 of 5,  kunnen PGB-houders in 2016 voor u een hoger tarief declareren, in vergelijking met andere zorgaanbieders. Om te bepalen of u als een zorgaanbieder recht heeft op dit hogere tarief, dient u als zorgaanbieder geregistreerd te zijn in het AGB-register.

We geven een persoonlijke AGB-code uit met kwalificatie ‘verpleegkundige niveau 4 PGB’ op basis van een BIG-registratie verpleegkundige. Beschikt u daarnaast over een HBO-diploma verpleegkundige, dan krijgt u de kwalificatie ‘verpleegkundige niveau 5 PGB’.

Ik wil als PGB verpleegkundige een AGB-code

 

Heeft u een onderneming met KvK-inschrijving en komt u niet in aanmerking voor een individuele AGB registratie als wijkverpleegkundige, maar verleent u wel zorg voor PGB-houders?

Heeft u als zorgaanbieder een inschrijving in het handelsregister met de juiste SBI-codering zonder individuele AGB registratie als wijkverpleegkundige, dan kan een PGB-houder in 2016 voor u een hoger tarief declareren. Om te bepalen of u als een zorgaanbieder recht heeft op dit hogere tarief, dient u als zorgaanbieder geregistreerd te zijn in het AGB-register.

We geven deze AGB-code alleen uit op basis van een KvK-inschrijving met een SBI code beginnende met:

  • 86 (gezondheidszorg)
  • 87 (verpleging, verzorging en begeleiding met overnachting)
  • 88 (Maatschappelijke dienstverlening zonder overnachting)

Ik wil als PGB aanbieder met KvK-inschrijving een AGB-code

 

Bent u als wijkverpleegkundige werkzaam als ZZP'-er of in loondienst en beschikt u al over een AGB-code? En gaat u daarnaast zorg bieden ten behoeve van PGB-houders?

Vraag dan onder u bestaande AGB-code een extra kwalificatie ‘verpleegkundige niveau 4 PGB’ of ‘verpleegkundige niveau 5 PGB’ aan. U kunt uw verzoek hiervoor mailen naar: aanvraag@agbcode.nl. Geef in uw e-mail aan welke kwalificatie u wilt toevoegen, wat uw AGB-code en BIG-nummer is. Stuurt u, indien van toepassing, een kopie van uw HBO-diploma Verpleegkundige mee.